035-6858812
Stephensonlaan 38 - 1222 NX Hilversum
info@spiertandprothetiek.nl

Tarieven

De tarieven zijn in twee delen te splitsen, de behandelkosten en de techniekkosten. De behandelkosten zijn een vergoeding voor de behandeling aan de stoel, de techniekkosten zijn voor het vervaardigen van het kunstgebit zelf. De maximale behandelkosten voor werk aan de stoel zijn door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) vastgesteld. De techniekkosten worden door de praktijk zelf bepaald, deze kosten zijn vooral afhankelijk van de gebruikte materialen en tijd die in de vervaardiging van de gebitsprothese wordt gestoken Wij gebruiken hoogwaardige materialen en nemen ruim de tijd om een perfecte prothese te maken. Wij maken alles binnen ons eigen bedrijf.

Vanuit de basisverzekering wordt 75% vergoed voor een volledige gebitsprothese (boven en/of onderkaak) en 25% is een eigen bijdrage. Er moet rekening mee worden gehouden dat het wettelijke eigen risico ervoor kan zorgen dat er meer zelf moet worden betaald. Een aanvullende verzekering kan eventueel nog een gedeelte van de 25% eigen bijdrage vergoeden. Bij reparaties geldt vanaf 1 januari 2017 een eigen bijdrage van 10%. Ook zijn de vergoedingen voor een klikgebit per 1 januari 2017 veranderd. Zo heeft een boven-klikgebit een eigen bijdrage van 8% en een onder-klikgebit een eigen bijdrage van 10%.

Er zijn verzekeraars die alle kosten vergoeden maar er zijn er ook die minder vergoeden dan dat het kost om een hoogwaardige gebitsprothese te maken! De vele verschillende verzekeraars met ook weer keuzes aan pakketten maken het onoverzichtelijk. Wij adviseren graag en kunnen de daadwerkelijke kosten berekenen en hoeveel de vergoeding vanuit de verzekering bedraagt. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken.

Let op! Bij alle genoemde vergoedingen voor prothetische zorg vanuit de basisverzekering is het wettelijk eigen risico van €385,- van toepassing.